Docent: Sandra

Sandra Botman YogaSandra Botman

Ik ben van jongs af aan op hoog niveau met dansen bezig geweest. Toen ik daarmee stopte ben ik in aanraking gekomen met Yoga. Een vorm van bewegen die niet prestatiegericht is en waarbij naast het fysieke aspect ook het mentale aspect een rol speelt. Voor mij een nieuwe manier van omgaan met mijn lichaam na jaren van ijzeren discipline. Sinds 2009 ben ik gediplomeerd Raja yogadocente en vanaf dat moment heb ik op verschillende plekken aan verschillende doelgroepen lesgegeven, varierend van jeugd tot volwassenen, in dienstverband maar ook zelfstandig. In 2015 heb ik mijn RYT500 behaald in Thailand, een internationaal erkend docentschap. Mijn lessen bestaan uit zowel inspannende als ontspannende houdingen waarin de focus ook ligt op het bewust zijn van het hier en nu. Een opbouw die ik in mijn lessen hanteer bestaat uit concentratie – dynamische flowserie – asana’s (houdingen) – ontspanning.

In zomer 2011 ben ik begonnen met het geven van Yogalessen in park Brakkenstein. Bezig zijn in de natuur, frisse lucht en als het meezit ook een heerlijk zonnetje, geven de lessen een extra dimensie. Tegenwoordig zijn daar in de winter ook lessen binnen bij gekomen op het Honigcomplex, met uitzicht op de Waal, waardoor de natuur toch dichtbij is.
Naast de yogalessen geef ik ook communicatietrainingen bij de WUR en trainingen mentale weerbaarheid bij de Politie. Het mooie van deze combinatie is dat ze allemaal een ding met elkaar gemeen hebben: goed in je vel zitten en van daaruit je leven leven op een ontspannen manier, vanuit vertrouwen.

Een greep uit de reacties van een les op Yogatv:

 

reacties lessen zomer yoga nijmegen