Sandra Botman

Ik ben van jongs af aan op hoog niveau met dansen bezig geweest. Toen ik daarmee stopte ben ik in aanraking gekomen met Yoga. Een vorm van bewegen die niet prestatiegericht is en waarbij naast het fysieke aspect ook het mentale aspect een rol speelt. Voor mij een nieuwe manier van omgaan met mijn lichaam na jaren van ijzeren discipline. Sinds 2009 ben ik gediplomeerd Raja yogadocente en vanaf dat moment heb ik op verschillende plekken aan verschillende doelgroepen lesgegeven, varierend van jeugd tot volwassenen, in dienstverband maar ook zelfstandig. In 2015 heb ik mijn RYT500 behaald in Thailand, een internationaal erkend docentschap. Mijn lessen bestaan uit zowel inspannende als ontspannende houdingen waarin de focus ook ligt op het bewust zijn van het hier en nu. Een opbouw die ik in mijn lessen hanteer bestaat uit concentratie – dynamische flowserie – asana’s (houdingen) – ontspanning.

In zomer 2011 ben ik begonnen met Zomer Yoga Nijmegen in park Brakkenstein en tegenwoordig vinden de lessen plaats op het prachtige Veur-Lent, met heerlijk uitzicht op de Waalkade en het centrum van Nijmegen. Bezig zijn in de natuur, frisse lucht en als het meezit ook een heerlijk zonnetje, geven de lessen een extra dimensie. Naast de lessen buiten geef ik ook (zwangerschaps-)yoga bij Bodhi Yogashala en yoga aan geuniformeerde professionals via mijn bedrijf Uniform Yoga.

Naast de yogalessen heb ik samen met mijn schoonzus een webshop met een eigen yogakledinglijn gemaakt van gerecyclede visnetten (www.zenbysen.com) en geef ik communicatietrainingen bij de WUR en trainingen mentale weerbaarheid bij de Politie. Het mooie van deze combinatie is dat ze allemaal een ding met elkaar gemeen hebben: goed in je vel zitten en van daaruit je leven leven op een ontspannen manier, vanuit vertrouwen, niet alleen voor jezelf, maar ook met zorg voor je (leef)omgeving.

Ester Geschiere

Hi! Mijn naam is Ester en ik ben blij dat je de website van Zomer Yoga Nijmegen hebt gevonden. Na – net als Sandra – mijn jeugd vooral in de balletzaal te hebben doorgebracht, ging ik op mijn 18e voor het eerst naar een yogales. Dat was fijn, maar ook even wennen. Nou heb ik nog nooit iemand ontmoet die zijn eerste yogales ronduit geweldig vond; het begin is onwennig, de houdingen en manier waarop je je lijf beweegt zijn nieuw en voelen soms gek. Toch heeft yoga me voor zich weten te winnen. Nu, ruim tien jaar later, heeft het me zoveel gebracht en kan ik niet meer zonder. Naast fysieke beweging biedt het me regelmatige check-in momentjes bij mezelf. Even ruimte nemen om mijn vaak volle hoofd tot rust te brengen. Yoga brengt me dichter bij mezelf. Hoe voelt mijn lijf? Hoe gaat het met me? Kan ik een beetje tot rust komen op de mat of schieten mijn gedachtes alle kanten op? Kan ik mijn perfectionisme loslaten en luisteren naar de grenzen van mijn lijf? Yoga in de buitenlucht vind ik het allerfijnste wat er is. Lekker buiten, met een beetje geluk in het zonnetje en zand onder je voeten. Dat ik nu onderdeel ben van Zomer Yoga Nijmegen vind ik dan ook heel tof.

Ik ben een Yoga Alliance-gecertificeerde Vinyasa docent, een internationaal erkende certificering. Naast de buitenlessen voor Zomer Yoga Nijmegen heb ik mijn eigen yogabedrijf Nalu Yoga en geef ik op verschillende plaatsen lessen en workshops. Dat doe ik zowel in studio’s als bij bedrijven. Daarnaast werk ik ook als coach, waarin ik mijn achtergrond als psycholoog en yogadocent combineer.

Ik hoop dat we elkaar binnenkort ontmoeten bij een heerlijke yogales op het strand!