Workshop Agenda

Zaterdag 22 juni 2019: Workshop Yoga & Klank

workshop yoga en klank

foto: shutterstock

Je wist het vast al: Meer dan de helft van je lichaam bestaat uit water. Maar wist je ook dat dat water bestaat uit moleculen die verschillende vormen kunnen aannemen onder invloed van geluid? De Japanner Emoto heeft aangetoond dat bij bevriezing de kristallen in het water verschillende vormen kunnen aannemen; mooie symmetrische bij bijvoorbeeld positieve woorden en klassieke muziek. Asymmetrische bij negatieve woorden en harde rockmuziek. Als je bedenkt dat het lichaam en geest gebaat zijn bij balans, kun je je misschien voorstellen dat symmetrische vormen ‘gezonder’ zijn dan asymmetrische.
Yoga draagt bij aan het ervaren van welzijn, dus tel daar nog het extra effect van geluid bij op en je geeft jezelf een flinke welzijnsboost!

KLANK WORKSHOP
Je kent misschien al het rustgevende geluid van een klankschaal. Maar er zijn nog veel meer instrumenten die met hun klank voor diepe ontspanning en verstilling kunnen zorgen.
Bart Cox, klanktherapeut, neemt ons op 22 juni mee op klankreis. Hij verzorgt een klanksessie waarbij je ondergedompeld wordt in verschillende geluiden afkomstig van Tibetaanse klankschalen, kristallen klankschalen, Chinese gongs, monochord, handpan, windgong, windchimes en meer verrassende authentieke instrumenten. Je ervaart klanken die dichtbij en dan weer ver weg aanwezig zijn, waardoor je een diepe lichamelijke ontspanning kunt ervaren van waaruit de energie weer kan gaan stromen.

Dit, gecombineerd met een yoga les en yoga nidra van Sandra Botman, zorgt ervoor dat je weer helemaal zen, ontspannen en in balans de zaal verlaat.

Datum: 22 juni 2019, 13.30-15.30 uur
Locatie: Bodhi Yogashala, Bloemerstraat 71, Nijmegen
Kosten: 30 euro
Aanmelden: info@zomeryoganijmegen.nl

Vrijdag 12 juli 2019: workshop Kom in de Flow bij Stroom

Kom in de flow bij StroomBinnenkort de volgende editie, yoga bij Stroom in Lent. Een warm zonnetje, vogels die fluiten en heerlijke drankjes op het terras. Combineer dat met een fijne yogales en je kunt er de hele dag vrolijk tegenaan. We rollen ons matje uit op het zijterras en maken lichaam en geest blij met fijne houdingen en een ontspannen ademhaling.

SNACK & SMOOTHIE
Na afloop proosten we met een gezonde smoothie of een lekkere kop koffie of thee. Een plak bananenbrood maakt de ochtend helemaal compleet. Zijn jullie er ook bij?

YOGALES
De yogales is geschikt voor alle niveaus. Heb je een eigen matje, neem het mee (er zijn enkele extra matten aanwezig). De yogales is van 10.00 – 11.15 uur. Omdat we buiten afhankelijk zijn van het weer gaat de les alleen door als het droog is en de temperatuur aangenaam.

MELD je AAN via info@zomeryoganijmegen.nl
De kosten voor de yogales + smoothie/drankje + bananenbrood zijn 15 euro (betaling kan ter plaatse, pin/contant).